Azt tartják az olaszok, hogy a tejeskávé tökéletesen elég egy kiadós reggelihez. A mi reggelink ma egy latte macchiato, aminek az elkészítéséhez az alábbi egyszerű lépések útján juthatunk hozzá:

  • Gőzöljük fel a tejet, mellette főzzünk egy jó erős eszpresszót.
  • Óvatosan öntsük bele a presszó kávét a tejhabba.

Az alábbi receptet alapul véve gondoltak egyet francia barátaink, és megalkották a latte macchiato-t a saját szájízük szerint. A recept a következő:

  • Vegyünk egy egység Suzuki SV 650 2016. modellt.
  • Óvatosan, nagy gondossággal adjuk hozzá az S2-Concept által piacra dobott MAKIATO SPECIAL EDITION kittet.

Elkészült a remekmű

Az átépítő kitt a neo- café és a klasszikus café racer-ek közé pozícionálja be az SV-t. Pontosan úgy, ahogy a jó barista kezei alatt a macchiato-ban a presszó kávé a felső, nagyon könnyű tejhab és az alatta levő sűrű forró tej közé kerül.

Az egyik legszembetűnőbb elem az első lámpa körüli burkolat. Kicsit a nagyköbcentis cruiser-ek formavilágára köszön vissza benne, ahogy eltakarja a teleszkóp krómszárainak egy részét.

Krómszár? Az átépítő kitt tartalmazza a króm eltűntetésére alkalmas, barna színű huzatot, és a kötelező, fekete színű porvédő gumiharmonikát. Előbbi kicsit bazári hatást kelt, utóbbi viszont ebben a stílusban kötelező, és erősíti a klasszikus irányt.

Az első sárvédő már-már a minimalista vonalat üti meg, pont annyinak akar látszani, amennyinek kell.

A vízhűtőre szerelhető, azt védeni hivatott ún. grillrácsot a cég saját logójával látták el, aminek a színe változtatható. Szerencsére kérhető mattfekete színben is, így nem túlzottan hivalkodó. A képeken szerepel egy jókora méretű SV logóval is ellátott verzió. Ezzel pusztán azért nem érdemes számolni, mert az előző generáció sajátja volt.

A csomagban található indexek háza alumíniumból készült, és hagyományos izzó villog bennük. Indexrelé cserére nem lesz szükségünk, annyi biztos.

Az átépítő készlet legmeghatározóbb, és egyben leghangulatosabb eleme a farokidom, és az abba integrált, kör alakú LED hátsó lámpa. Ez adja meg a MAKIATO-nak azt a fajta neo-retró jelleget, ami ellensúlyozza, hogy a klasszikus elemek túlzott megjelenése esztétikai bukfencet okozzon egy alapvetően modern alapokra épülő motor esetében. Hiába, a franciák dizájn terén mindig az élen jártak, és most is felfedezhető a rájuk jellemző kissé különcség.

A lengőkarra szerelhető rendszámtartó sem akar többnek látszani, szépen leköveti a váz struktúráját, így észrevétlenül olvad be az összképbe. Érthetetlen, hogy az SV650X modellt miért nem ilyennel látták el a Suzuki mérnökei.

A francia MAKIATO-nk, hogy olasz jellegét el ne veszítse, az olaszországi EXAN-tól származó, rozsdamentes acélból készült kipufogódobbal látták el, ami tartalmazza a hangtompítót is. A kipufogó méretének köszönhetően a gyárihoz képest sokkal légiesebbé válik a hátsó traktus. A dobot a gyártó nem polírozta fel, ami az esztétikának nagyon jót tesz, jól illik a mattfekete fényezéshez.

Két jó hírünk van a kittel kapcsolatban. Az első, hogy a fent felsorolt elemek külön-külön is megvásárolhatók, bizonyos esetekben variálhatók. Például a kipufogó dob elérhető karbon és titán kivitelben is. A második, hogy a megrendelést magyarországi címre is kiszállítják, jelen csomag esetben nagyjából 20 € postaköltség megfizetése ellenében.

Ha valaki kedvet kapott egy kitűnő latte MAKIATO-ra, rendelését az S2 CONCEPT-nél adhatja le.

Jó kávézást kívánunk!☕

Fotó: S2 Concept

Please follow and like us:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial