Valószínűleg ez lesz a legrövidebb cikkem.. , mert nem akarok vele foglalkozni, túlságosan lefoglal az, hogy felépüljek.

Sokan kérdeztétek, hogy haragszom-e a vétkes autó sofőrjére, milyen büntetést kap az illető…

Harag nincs bennem. Tény, hogy nem örülök a történteknek, de nem érzem úgy, hogy haragudnék bármi, könnyebb lenne. Ami viszont bánt, hogy a baleset után az öregúr nem keresett meg, hogy elnézést kérjen, de abszolút nem is érdeklődött az egészségi állapotom felől .. és azóta sem.

Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy az ügy még folyamatban van, és addig semmilyen szankció nem áll fenn a vétkes sofőr ellen. Kérdeztétek, hogy milyen büntetést fog kapni, vagy mi az, amivel elégedett lennék. Azért, mert őt megbüntetik, nem fogok hamarabb felépülni, és a lábam sem lesz olyan, mint előtte. Amit én elégtételnek éreznék az az, hogy aki ilyen felelősségtelenül képes közlekedni, az soha többé ne ülhessen autóba…. de utasként se!
… sajnos ez nem megoldható, de egy hosszú időre gépjárművezetéstől való eltiltást mindenképp jogosnak érzek.

Ismerőseim közül is sokan kérdezték, hogy a hibás ki volt? Gyorsan mentél? ..
A nyomokból és rendőrségi szakértői vizsgálatokból egyértelműen kiderül, hogy ki az aki egyoldalúan hibázott. Az autó a sávot közel kilenc méterrel hamarabb elhagyta, és átlépett a záróvonalon. A szakértő szerint a motor sebessége a megengedett maximális sebességhatárt nem haladta meg, tehát körülbelül 90 km/h volt.

Ennél többet erről most nem tudok még írni, viszont amit ki kell emeljek, az a hatóságokkal szembeni pozitív csalódás.

Még a kórházban megkerestek, hogy felvegyék a vallomásom, az a biztos úr jött be, aki a baleset napját a helyszínen volt. Mit már olvashattatok róla, volt pár elég küzdelmes napom a kórházban, ezért csak ezek után kerestek fel személyesen. Hosszasan átbeszéltük a történteket, majd később kissé kötetlenebb beszélgetésbe kezdtük. Megjegyezte, hogy hatalmas szerencsém volt, hogy “csak ennyivel” megúsztam, hiszen ő már látott sokkal csúnyább motorbalesetet, ahol sajnos a motoros rosszabbul járt… Majd azt is kiveséztük, hogy annak is nagy szerepe volt, hogy viszonylag ilyen könnyű és kis autónak ütköztem.. na és persze a helyesen megválasztott tempó is mind-mind hozzájárult ahhoz, hogy most itt ülhetek.

Majd később a biztos úr elővette a telefonját, és mutatott egy képet az autójáról, és ahogy mondta: “Nem azért van ilyen autóm, mert olyan jól keresek, hanem azért, mert ebben 10 légzsák van .. és ha baj történne, akkor talán kevésbé sérülök. Higgy nekem, láttam már sok borzalmas balesetet!”
Beszélgettünk még kicsit, majd kezet nyújtott, jobbulást kívánt és elköszönt.

A másik szintén pozitív élmény, amikor hónapokkal később el kellett mennem a rendőrségre megtekinteni az ügyben készült addig iratokat. Szakértői vélemény, jegyzőkönyv, vallomások…
Tudjátok, van az az érzés, amikor egy rendőrt látsz, egyből haptákba vágod magad, és például közlekedésben is egyből mindenki betartja a szabályokat, ha egy rendőrautó van a közelében. Nem mintha bűnös lennél bármiben is, de egyes rendőrök tekintélyt parancsoló megjelenése erre sarkall. Tehát el kellett mennem a rendőrségre, ahol csupa ilyen szigorú arcú, kötelességtudatos egyenruhás van, ezelőtt nem sűrűn fordultam meg ilyen helyen szerencsére, ezért érdekes volt belépni egy ilyen épületbe. Akkor még két mankó segítségével közlekedtem, cseppet sem feltűnésmentesen. A portán mondtam kit keresek, majd irányítottak a megfelelő iroda felé. Behívtak, és egy határozott rendőrnő segítségével átnéztük a dokumentumokat, közben a hölgy kérdezgetett, hogy hogy halad a felépülés.

Később mondta, hogy fáradjak ki a folyosóra, amíg elkészülnek a szükséges iratok. Ülök kint egy széken a mankóim társaságában, és fel és alá mennek az egyenruhások, majd észreveszem, hogy az egyikőjük felém tart. Megáll előttem, kezet nyújt, a nevemen szólít, és mondja: ” Láttam a helyszínelésről a képeket…Nem semmi amit megúszott! Jobban van már? ” Beszélgettünk pár percet, majd őt is elhívta a felettese, engem pedig a rendőrnő hívott vissza az irodába.
Nem sokkal később az előbbi rendőr belép az irodába, vállon vereget és azt mondja:  ” Gyógyuljon meg, mert menni kell motorozni! ”  🙂

😉 Azon vagyok!

Please follow and like us:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial