Ahogy a mondás tartja: „ Lengyel, magyar két jó barát, együtt harcol s issza borát” Habár itt csak a lóerők harcáról beszélhetünk, és a verseny utáni hatalmas buliban, ahol nagy valószínűséggel előkerült az italok között a bor is. A tradicionális múltra való tekintettel nem kérdés, hogy megemlítsük lengyel barátainknál zajló nagyszerű motoros megmozdulást.

Az előző hétévgén rendezték meg a Cafe Racer Sprintet, Czluchow-ban, Lengyelországban. Ez a verseny a Lengyel Boogie fesztivál kísérő rendezvényeként zajlott le.

A verseny minden részlete a klasszikus hangulatot idézi. A táv negyed mérföld, nagyjából… kétlem, hogy pontosan ki lett volna mérve. A rajtvonalnál nincs lámpa, csak egy csinos hölgyre bízták az indítást kockás zászlóval a kezében. A pályát is csak szalmabálák határolják.

A rajthoz álló motorosokat párosával indítják, és mindenki a 60-as 70es évek stílusában épített gépekkel, és a korban hozzáillő megjelenéssel tűnik fel. Sokkal inkább szól ez a látványról, és az érzésről, amit a korabeli vagány fiatalok tudhattak magukénak, mintsem a valódi verseny, ahol a számítana bármit is, hogy ki ér hamarabb célba.

A legfiatalabb korosztályt sem hagyja hidegen ez a móka.

A fotókról sajnos a benzinszag, és az égett gumi illata nem jön át, de egy valami igen. Irigylésre méltóan jól érezték magukat mind a résztvevők , mind a közönség tagjai.

Akarva, akaratlanul felmerül bennem az, hogy nálunk miért nincs ilyen jellegű komolyabb megmozdulás. Gratulálok a lengyel srácoknak, hogy ilyen remek múltidéző motoros programot szerveztek, szép munka!

Végezetül, ha képek nem adnák át eléggé a hangulatot, nézzünk rá erre a rövid kis videóra, amitől garantáltan belénk költözik a Boggie.  

Forrás: Cafe Racer Poland
Fotó: Grzegorz Buśko  

Please follow and like us:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial