Az egész egy személyes blognak indult, majd később már csak a motoromról szólt. Aztán jött az ötlet… miért ne haverkodhatnék hasonló érdeklődésű motorosokkal?! Találkozunk, beszélünk pár szót a motorjáról, csinálunk pár jó képet, és később ezeket itt prezentáljuk.
Külföldön, ahol ezt a szubkultúrát sokkal nagyobb rajongás övezi, számtalan olyan online tartalom van arról, hogy komoly motorépítő garázsokból, vagy éppen egy fanatikus otthoni műhelyéből egyedi ,különleges motorkerékpárok kerülnek bemutatásra. … ez így elég nagyképűen hangzik, de miért ne próbálnám meg ezt én?

Ezzel párhuzamosan, amikor eldöntöttem, hogy megépítem a motoromat, rengeteg képet, videót néztem különböző épített motorokról. Kerestem a megfelelő stílust, az ötleteket, a különleges megoldásokat. Nem egy olyan részlet volt, ami megfogott, és ezeket el akartam menteni valahová, hogy később emlékezzek rá. Facebook-on nem akartam megosztogatni ezeket, mert nem minden ismerősömet érdekelne napi 8-10 poszt motorokról.
Létrehoztam a Gentlemen Riders Hungary fb oldalt, amin ezeket a tartalmakat osztogatom….  Ezzel együtt ez már kezdett nem csak a tárgyról, a motorról szólni, hanem mindazzal az érzéssel ami ezzel együtt jár. Ellepik a netet a jobbnál jobb beszédes képek, minőségi, hangulatos videók, amik láttán viszketni kezd a jobb tenyered, vagy egyszerűen a pupilláknak okoz orgazmust… és csak nézed…….. és hamar meglepődve tapasztaltam, hogy van rá kereslet. Voltak akik üzenetet írtak az oldalon, volt akit én kerestem meg, és elmondtam neki ezeket, amit itt olvashattok, hogy mik az elképzeléseim.

Ez az egész nem rólam szól, Az elsők között volt Zimmerer Csanád, akivel beszéltem erről. Egy GS 400E-t épít, nagyon esztétikus elegáns formában. Sokat beszélgettünk, és mutatott temérdek képet, videót az elképzeléseiről. Nagyon széles körű az érdeklődése, Brat, Scrambler, Tracker, Bobber stílusú gépeket küldött, amiket azonnal tettem is ki az oldalra. Neki ott a motorja és használja, és már átéli azt, amit én csak akkor tudok majd, ha elkészül a motorom. Mondtam is neki, hogy amit nekem elküld, azt kirakom, mert annyira jó, egyszerűbb lenne ha egyből Ő tenné ki. Azóta is alappillére facebook oldal szerkesztőinek.

A másik személy akti fb oldalonon szereplő tartalomért lehet dicsérni,Király Roland. Ő egy zárt motorépítő csoport adminja aminek a tagja vagyok. Az általa megosztott posztok miatt vettem fel vele a kapcsolatot, biztattam, hogy itt is élje ki magát. Több nézőpont, más gondolkodás, tágabb ismeretek, csak pozitív hatása lehet.

Az oldal szerkesztésében erősen segítségre szorulok, informatikust, fotóst,  haverokat mérgezek meg a szenvedélyemmel, és nyaggatom őket. A csapat még alakul… de bizakodom, hogy hamarosan kellő minőségű anyagokat tudunk bemutatni… és akkor mindenképp bemutatásra kerülnek ők is.

Ami még sokakban kérdésként merülhet fel, az az oldal névadása. Ezekben a körökben ismerősen hangozhat a DGR nevű rendezvény, amiről egyszer írtam egy cikket a tesztmotor.hu-nak.

Bajusz, öltöny és vintage motorok Budapest utcáin

Ez a világ legnagyobb épített és vintage motoros találkozója, amely többek között arról ismert, hogy adomány gyűjt a Movember Fundation szervezetnek, és a résztvevők az esemény színvonalához híven komoly, elegáns öltözetben ülnek motorra. Ennek van egy olyan varázsa, mely megigéz. Amikor a 2018-as rendezvényen ott voltam, beszippantott az a légkör. Az Csepel művek szűk ipari utcáján, a hibátlanul felújított motorok mellett öltönyös urak beszélgettek.

“- Uram, láttam azt a Ducati-t amivel érkezett, mi volt az alapja?”

Ezek a pillanatok azok, amikor érzed, hogy ez már több, mint hobbi…itt mindenki ugyan abban a függőségben szenved. 🙂
Ez a rendezvény csak egy szelete ennek az egésznek, de aki benne van ebben, az már hallott róla, és valamilyen véleménye        biztosan van ezzel kapcsolatban.

Ettől eltekintve, az egyedi motoroknak hatalmas létjogosultsága van ebben a mai instant világban. Ahol már éhezel az eredetiségre, és egy tömegcikk már nem elégíti ki a vágyaidat.

Please follow and like us:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial